zaterdag 29 maart 2008

Semana Santa en andere

Hola,
‘t is weer een hele tijd geleden, mijn week vakantie is voorbij en kheb er ondertussen weer een week labo opzitten. Over die thesis: die begint meer en meer vorm te krijgen, wordt wel es tijd, vind ik…
Goed, nu de vakantie. Ik ben begonnen met naar de mis te gaan op Palmzondag (Domingo de Ramos). Het was aangenaam weer en eerst was het buiten te doen voor de zegening van de palmtakken die in Spanje vervangen worden door olijfboomtakken. Het was wel leuk om al die kindjes met die grote takken te zien. Daarna terug in de kathedraal voor de eucharistieviering.
Maandag heb ik dan de bus genomen naar Salamanca, om 17u daar toegekomen, opgewacht door Ruth en Nicolaas. Na een deugddoende cola ‘t stad ingetrokken en de oude universiteit bezocht, gelukkig binnen want het was net beginnen stortregenen. Daarna naar Ruth haar kot, droge kleren en natte schoenen aangedaan en gaan eten in een restaurant waar een vriend van Ruth in de keuken stond. Dat bleek een hele goede keuze want we kregen een bord overvol lekker en vers eten.
Daarna werden we verwacht op een kotfeestje georganiseerd door een Belgisch meisje uit Limburg die daar enkele weken eerder was toegekomen. Nog meer andere Belgen leren kennen, ook Italianen en een Duitse. Ik was al moe (ik vermoed vnl van de busreis) maar we zijn dan toch nog meegeweest naar een bar met rockmuziek en grote cocktails.
De volgende dag besloten we erop uit te trekken, naar Segovia, een stadje zo’n 3 uur ten oosten van Salamanca. We werden opgehaald door Leonardo, die ons slaapplaats zou verschaffen en die we gevonden hadden via Couchsurfing. Het bleek geen couch maar 1 stapelbed en een dubbelbed dat we ter beschikking kregen en dat allemaal voor niets. We zijn dan eerst een klooster gaan bezoeken met schilderijen van Vlaamse schilders (had een enthousiaste vrouw in een kerkje ons laten weten) waar we een rondleiding kregen van een dame, die ons echt een strenge leerkracht leek, maar wel interessant en levendig verteld heeft. Toen we daar buitenkwamen, waren we op enkele meters van het begin van de aquaduct die tot in het centrum van de stad loopt en die we dan gevolgd hebben. In het centrum aangekomen, zijn we naar boven gegaan waar ons een prachtig zicht wachtte over de stad met groene weiden en besneeuwde bergen op de achtergrond. Na nog wat rondslenteren op onder andere de Plaza Mayor zijn we nog iets gaan drinken om daarna terug naar Leonardo’s te gaan waar Ruth en Nicolaas lekker gekookt hebben voor heel de bende: wij, Leonardo, Braziliaanse kotgenote, Tchechische kotgenoot, en nog wa bezoek. Na die zware dag zijn wij tussen de veren gekropen, al de rest is nog weggeweest tot in de vroege uurtjes. De volgende morgen zijn we dan weer naar de stad geweest en hebben daar de 2 belangrijkste gebouwen nog bezocht: de kathedraal en Alcázar, een kasteel, met ook daar een heel mooi zicht op de stad en omliggende natuur. Na een kleine attentie en uitnodiging voor Salamanca, Santiago en Gent achtergelaten te hebben, namen we de bus terug naar Salamanca, daar inkopen gedaan en Nicolaas heeft pasta klaargemaakt voor ons, daarna zijn we in de vrieskou naar de middernachtprocessie gaan kijken (00u tot 5u). Niet tot het einde weliswaar, op tijd naar bed leek ons een betere keuze. Donderdag ben ik dan uiteindelijk de belangrijkste bezienswaardigheden in Salamanca gaan bekijken onder een helblauwe hemel en stralende zon die jammer genoeg geen warmte gaf…Rond de middag terug de bus op richting Santiago en ‘s avonds weggeweest.
Vrijdag hebben Irina, Serviola (een vriendin van Irina die op bezoek was uit Duitsland) en ik de trein genomen naar Vigo, ten zuiden van Santiago. Daar aangekomen, zijn we direct op zoek gegaan naar een interessant park dat ons aangeraden was door een kotgenoot van Irina. Na veel rondvragen uiteindelijk toch gevonden en het was ook wel de moeite. Het park lag middenin de stad, op een berg, met een uitzicht in de 4 windrichtingen. Maar voor de rest was daar toch niet veel te zien. Het is een industriestad met een belangrijke haven, maar daar blijft het dan ook bij… In dat park vroegen een Brit en een Amerikaan om een foto van hen te trekken en zo hebben we elkaar leren kennen en zijn we ‘s avonds samen nog weggeweest. Na het park zijn we eerst op zoek gegaan naar een goedkope slaapplaats dichtbij het treinstation. Daarna iets gaan eten en stapje gezet in het rare uitgaansleven van Vigo. De volgende morgen hebben we de bus genomen naar het strand van Vigo want Irina en Serviola wilden per se de zee zien. Voor Serviola omdat ze heel erg van de zee houdt en het zou de 1e keer zijn in 2008, voor Irina zou het de 1e keer zijn in haar 22-jarige bestaan, zijn we achteraf te weten gekomen. Wegens anders niks te doen, zijn we maar gaan shoppen, wat anders met 3 meisjes onder elkaar ? En ‘s avonds de trein terug naar Santiago waar Serviola en ik nog iets gaan drinken zijn.
Zondag Pasen was ik uitgenodigd door wat Italianen om Pasen met hen te vieren. Het was een goed alternatief voor het traditionele samenzijn met de familie in België. Het werd een heel gezellige namiddag met heel veel Italiaans eten, 11 Italianen, 2 Mexicaanse meisjes, 2 Waalse jongens en ik. Mijn week vakantie was dus in schoonheid afgesloten, maar het was zwaar en de gevolgen daarvan heb ik deze week moeten dragen. ‘s Avonds op tijd naar bed want een nieuwe werkweek bood zich aan…
Maandagavond goeiedag gaan zeggen aan Serviola die dinsdagochtend vroeg huiswaarts zou keren, en voor de gelegenheid had ze lekker voor mij gekookt. Na een incident met de badkamerdeur die langs de binnenkant in het slot gevallen was, uiteindelijk toch aan de maaltijd kunnen beginnen en de avond afgerond met ijs.
Woensdag was er dan de verjaardag van Celina, die werkt hier op de faculteit. We hadden afgesproken op het pleintje voor mijn deur en zijn dan naar een wijnbar geweest om redelijk wa wijntjes te proeven, daarna naar een bar met live-muziek, Braziliaanse en Spaanse, inclusief ‘Happy Birthday’ (in het Spaans uiteraard) speciaal voor Celina, die duidelijk onder de induk was.
Donderdag ben ik wijselijk thuisgebleven want gisteren was er een etentje gepland met iedereen uit het labo. Opnieuw een lange avond met veel eten, gelach, gezang, drank, dansen en een pizza vroeg in de ochtend. Het tripje dat we vandaag (zaterdag) gepland hadden, hebben we dan toch maar uitgesteld...
Hasta luego
Besos !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

geen fotootjes van de trips? :-).

Mieke is ook naar Segovia geweest, zou er heel mooi zijn. Dat kasteel daar (zou es moeten vragen of het dat is waar jij het over had) is wat ze hebben gebruikt voor de disneyfilm van Assepoester - je moet er maar eens op letten :-). Nog twee maandjes te gaan! Ik heb nog een dikke maand voor m'n thesis, 'tzal wel nijpen worden - lekker stressie ^-^. 'kHeb wel al de luxe van een contract te hebben bij een bedrijf, dus op 4/08 ga ik al werken - yey!

Veel succes met de thesis en geniet er nu en dan nog goed van ;-) (won't be a problem -_-)

Ciao,

John

Evelien zei

Foto's via de link, John, links bovenaan 'foto's'.
Er is maar 1 kasteel in Segovia, dus het is idd da van assepoester, ma ik kon da nie me zekerheid zeggen, daarmee heb ik het maar weggelaten.
De tijd vliegt inderdaad, manman, die thesis-deadline wordt nipt, maar da zijn toch nog altijd 'zorgen voor later', hoewel dat 'later' dichterbij komt, jammer genoeg...
Veel succes nog met de thesis, we zien elkaar wel als ik terug ben.
Besos